Вести

Представљена монографија "Трајања" у Београду

После Прокупља и Лесковца монографија"Трајања" Иносаве Ине Родић промовисана је у  Педагошком музеју у Београду. Монографија је књижевни првенац списатењице Родић која овим делом креће у просторе српске културе у којој влада мањак монографија о породицама, селима, догађајима. У књизи је написано све о ужој и широј породици а посебно о оном огранку Милијића који почиње са Ђошом. Ауторка пише о временима којих се сећа, објашњавајући и претходне деценије о којима је слушала од деде Ђоше. Све то темељи на подацима о временима која су прохујала нашом Топлицом.

Опширније: Представљена монографија "Трајања" у Београду

Концерт "Ветерани граду"

У сали биоскопа Топлица на програму је концерт ветерана КУД Абрашевић из Прокупља под називом "Ветерани граду". Ветерани КУД Абрашевић први пут су се окупили 1996. године на двадесетпетогодишњицу прославе овог друштва и те исте године су наступили на фестивалу фолклориста у Житишту. Са мањим прекидима и паузама они су активни и до данашњих дана. Посебну захвалност и посебно сећање, нарочито на предстојећем концерту заслужио је један од заштитних знакова овог друштва, један од најбољих играча али и педагога млађим фолклористима, на жалост, данас покојни Драган Крстић Шеки. На репертоару концерта, поред певача солиста, ће бити игре из Лесковца, Бранковине и Шумадије. Концерт почиње у 19:30 а улаз је слободан. 

"Мала српска комедија" поново на сцени

 У сали биоскопа Топлица одржана је реприза "Мале српске комедије у режији Милана Илића Трше."Улоге у представи су поверене провереним глумцима аматерске позоришне сцене: Зорану Раденковићу, Ивици Илићу, Александри Ђорђевић, Биљани Стојановић и Срђану Бахтијаревићу. Позивамо све љубитеље комедије да дођу и погледају ову представу која је рађена по тексту Драгана Алексића.

На сајту

Ко је на мрежи: 9 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе