Вести

Посебни програми

У оквиру посебних програма   Дом културе  организује неколико важних манифестација као што су Смотра рецитатора, Вече хумора „Златно магаренце“ и Дечју недељу. Такође редакција посебних програма је активно присутна и у организовању фестивала дечјег стваралаштва Федес и организацији посебних музичко поетских вечери као и у организацији посебних манифестација од значаја за општину (Светосавска академија, додела повеље Светог Прокопија, Дан позоришта и слично).

 

ФЕДЕС

Фестивал дечијег стваралаштва Топлице, ФЕДЕС, је манифестација која се у општинама Топличког округа одржава почетком новембра у организацији Дома културе и музичке школе "Корнелије Станковић" из Прокупља.

 Циљ манифестације је афирмација књижевног, ликовног и музичког стваралаштва младих Топлице. Фестивал траје неколико дана, током којих се организују такмичења младих инструменталиста,сликара и песника, такмичење у извођењу композиције балканске музике и наравно у извођењу дечије песме.

 

Секција лик. уметника

Ликовна секција при Дому културе је почела са радом 2008. године.Секција је настала из потребе да  ликовни ствараоци аматери, цртачи, сликари и вајари добију институционалну подршку и афирмацију свог стваралаштва.Секција има задатак да ангажује што већи број уметника и заједно са љима припрема изложбе, манифестације и друге активности. У оквиру секције приређено је више колективних изложби како у Прокупљу тако и Блацу и Јагодини.

Ликовна секција већ 8 година организује "Ивањданску ликовну колонију" која се одржава прве недеље јула у амбијенту манастира Ајдановац.Суорганизатор ове манифестације је Коло српских сестара а њен значај је вишеструк. Осим уметничке има хуманитарни и туристички карактер, будући да је приход од продаје слика насталих на колонији намењен обнови манастира у Ајдановцу задужбине краља Милутина из четрнаестог века.

У оквиру ликовне секције повремено се организује школа цртања за ученике основних школа.

На сајту

Ко је на мрежи: 6 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе