Вести

Ратко и Јулијана на отвореној сцени

Глумци  аматерског позоришта „Хранислав Драгутиновић“ извели су  представу „Ратко и Јулијана“ на отвореној сцени у дворишту ОШ „Татко“. Ова представа успешан је и занимљив микс Нушићеве Госпође министарке и Шекспировог Ромеа у Јулије, са свакодневицом југа Србије. Необичан амбијент под отвореним небом привукао је велики број прокупчана који су често аплаузима поздрављали комичне сцене представе.

Представа Ратко и Јулијана, коју је  режирао је  Зоран Цветковић, освојила је бројне награде на фестивалима широм Србије.

КУД Абрашевић и КУД "Соко" у центру града

У организацији Дома културе у центру града у оквиру обележавања градске славе Светог Прокопија, чланови КУД “Абрашевић“ играли су и певали заједно са својим гостима КУД „Соко“ из Сокобање. Шаренолике српске ношње и мелодија изворних нота измамила је бурне аплаузе окупљених грађана.

На градском тргу гости и домаћини, чије дружење у обележавању славе већ прерасло у традиционално, публици су се представили игром од најмлађих до најстаријих селекција, а певачи су староградском и народном изворном музиком показали раскошан таленат својих гласова и богаство нашег народног стваралаштва.

Почело обележавање градске славе

Изложбом слика са Ивањданске ликовне колоније одржане у манастиру Ајдановац, у холу Биоскопа започело је обележавање градске славе Свети Прокопије.

Опширније: Почело обележавање градске славе

На сајту

Ко је на мрежи: 4 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе